JAVEA

Javéa - Xàbia 

Javéa, beter bekend als Xàbia onder de locals, is een authentiek Spaans stadje en heeft een mooie, rustieke kustlijn. Javéa is bekend om haar gezelligheid en smaakvolle restaurants aan de kustlijn. Met een scooter ontdek je ten slotte de kleine baaitjes.

Plaatsen om te bezoeken

Jávea Old Town (Xàbia Pueblo)

Het historische centrum van Javea is zeker een bezoekje waard. Het is er vrij rustig en er heerst een gezellige sfeer.

Dénia

Op 20 minuten rijden van de oude stad ligt Dénia. Het is de ideale plek voor een middagwandeling. Aan de haven zijn er verschillende visrestaurantjes.

El Arenal and Javea Port

De belangrijkste strandpromenade (El Arenal) is het hart van Javea. Hier vindt u een mix van smaakvolle restaurants met uitzicht op zee. Je kan er ook leuke marktjes vinden. Wat verderop vind je de haven van Javéa.

Stranden 

Cala del Moraig 

Dichtbij Benitachell ligt het strand Cala del Moraig. Parkeren doe je naast het strand. Het water is ideaal om te snorkelen.

Cala Granadella

Dit strand is gelegen in het zuidelijkste deel van Jávea en heeft een rustieke baai met kristalhelder water. 

Cala del Portixol 

Het strand van Portitxol is niet heel groot want het is ongeveer 600 meter lang en op het breedste punt 8 meter breed. Het strand zelf bestaat uit wit zand, kleine kiezels en grind en het zeewater is diepblauw en helder waardoor het een geliefde snorkel bestemming is.

Restaurants

Cala Clemence 

Dit is echt een droom van een hotspot, aan het prachtige strand van Portixol en met een uitzicht, gewoon waanzinnig. Je moet bij het strand omhoog lopen om er te komen en dan geniet je van een prachtig uitzicht over de mooie baai. Het water is hier altijd kristal helder en blauw. Ze hebben een goede menukaart, veel verse vis en lekkere hapjes vooraf! 

No. 11

Mooie en super lekkere smoothiebowls, toast met roerei, bacon en avocado, gezonde sappen en shakes, havermelk koffietjes, mega lekkere pannenkoekjes met chocola, banaan en stroop en voor de lunch severen ze pokebowls en andere lekkere broodjes en salades.

La Bandideta 

Een strandbar gelegen op één van de meest idyllische stranden van Javea: De Granadella. Met een prachtig zicht op de rotsen kan je er ontbijten, lunchen en dineren. 

The Beach House Javea 

The Beach House in Javea bestaat uit een restaurant en een rooftopbar met een prachtig zicht op de baai van Javea. In een restaurant kan u genieten van een moderne Mediterraanse keuken en in de bar op het dak is er een originele lijst met cocktails die u zeker eens moet proeven! 

La Bambula 

Bambulla zit aan het strand van El Arenal (het meest kindvriendelijke strand en tevens het enige zandstrand) en heeft een groot terras voor met uitzicht over de zee en een gezellige binnentuin. Bambulla is echt fantastisch ingericht, wat een droom van een interieur. De tafels, stoelen, de borden echt tot in de puntjes verzorgd.